info@letsmoveafrica.nl  |  +31 6 2364 3820


Politieke onrust in Gambia
21-01-2017

Zoals waarschijnlijk iedereen de afgelopen week op het nieuws heeft gezien, is het een onrustige tijd in Gambia. De voormalige president Jammeh, die de verkiezingen begin december verloren heeft, had op 18 januari de macht over moeten dragen aan de nieuwe president Barrow. Hij weigerde dit echter en kort samengevat gaf hij, ondanks bemoeienis vanuit de hele wereld, dagenlang niet op... Echt ingegrepen werd er ook niet... En nog altijd zit hij in Banjul en is het land nog niet uit... Duizenden en duizenden Gambianen zijn gevlucht, de Gambianen die nog in Gambia zijn krijgen langzaamaan honger, alle Europeanen werden geëvacueerd, winkels zijn leeg, op straat is het heel rustig en bovenal: de mensen zijn bang! Absoluut niet fijn om dit vanaf de zijlijn mee te maken en weinig te kunnen doen... We zijn heel benieuwd wat er de komende uren (of hopelijk niet zelfs dagen) gaat gebeuren, totdat Jammeh daadwerkelijk weg uit Gambia is en uiteraard ook naar hoe groot de schade is die deze periode aangericht heeft aan ons geliefde Gambia én hoe dat opgelost gaat worden. Laten we met z'n allen hopen op de best mogelijk afloop in deze situatie.


Stagiaire Inge zamelt geld in!
07-01-2017

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Super, hè! Dit filmpje heeft ze i.s.m. de Kempel opgenomen voor haar medestudenten. Dat willen we jullie natuurlijk niet onthouden! Wat een kanjer!

Inge van Kemenade


De vlucht naar het 'paradijs' Europa
11-06-2015

Gisteren heb ik (Maartje) in Nederland gesproken met een 21 jarige Gambiaan, die vorig jaar mei door zijn ouders de deur uit gestuurd werd, met een zak geld en met de boodschap om naar 'het beloofde land' Europa te gaan en geld te verdienen voor de familie. 

Lees meer...


stichting musesNieuwe samenwerkingspartner 
07-03-2015

Let's Move Africa heeft er een nieuwe samenwerkingspartner bij: Stichting Muses. Alle vrijwilligers en stagiaires van Let's Move Africa volgen hier twee trainingen.

Lees meer...

Wie zijn wij?

Let's Move Africa verbindt Afrikaanse projecten die graag vrijwilligers ontvangen met mensen die graag vrijwilligerswerk in Afrika willen doen. Wij kunnen jou dus helpen jouw periode als vrijwilliger in Afrika te plannen. Lees meer!


Stage 

Ook een buitenlandstage vanuit je opleiding is mogelijk via Let's Move Africa! Lees bij onze informatie over stage hoe dit in z'n werk gaat.


Stichting Muses

samenwerkingspartner stichting musesAl onze vrijwilligers en stagiaires volgen een voorbereidingtrainingsdag en terugkomtrainingsdag bij Stichting Muses. Benieuwd?


Uitgelicht: Inge gaat naar Gambia!

Inge van Kemenade gaat van 8 februari t/m 8 mei 2017 stage lopen vanuit Hogeschool de Kempel (Pabo) in Gambia, bij de Faraba Banta Basic Cycle School. Haar stage zal gefocust zijn op bewegend leren. De opbrengst van de kerstactie van afgelopen december op Hogeschool de Kempel mag zij meenemen naar Gambia om daar te besteden aan haar stage. Check haar filmpje. Super, hè! 

 

 

Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Afrika

Ontmoet ons en word enthousiast!

Lees meer...

L e t ' s   g o   t o   A f r i c a          |           E x p l o r e   A f r i c a          |          L e t ' s   m o v e   A f r i c a   f o r w a r d   t o g e t h e r !

 

© 2013-2023 Let's move Africa
Alle rechten voorbehouden